Glasservice
Glasreparatie Joosten levert en plaatst alle soorten vlak glas.
Dubbel glas Wij plaatsen dubbel glas in elke deur, raam of kozijn.
Glas lijmen in ontwikkeling
Overig glas in ontwikkeling

HR+(+)Dubbel glas

Joosten glasservice plaatst alle soorten isolatie glas, voorzetramen en Ducaton ventilatieroosters in nieuwe en bestaande woningen, kantoren, scholen, fabrieken en monumentale gebouwen. 

Het isolatie glas dat we vanaf 1980 verwerken, komt van Glasindustrie BenEvers bv zie http://www.benevers.nl Zij leveren dubbel glas van een hoge kwaliteit met 10 jaar garantie.

Wij plaatsen alle isolerende beglazingen volgens de NEN 3576 en de NPR 3577 en geven daarop 5 jaar garantie. Bovendien controleren wij of de houtconstructie en de scharnieren geschikt zijn voor het plaatsen van dubbel glas.  

Subsidie HR++/HR+++ dubbel glas: 

Kijk voor isolatie-subsidies op:http://www.rvo.nl/subsidies . Op het plaatsen van dubbel glas krijgt u een BTW verlaging van 21% naar 6% op de loonkosten.

 

Wij bieden een glas-isolatieoplossing voor elk type kozijn, raam of deur, ongeacht de leeftijd of bouwstijl van uw woning.

 • Waar andere glaszetbedrijven afhaken (omdat het geen standaard werk is) begint voor ons de uitdaging. Waar hebben wij een oplossing voor:
 •  
 • - Ramen en kozijnen die niet gemaakt zijn voor dubbel glas.
 • - Te ondiepe of te lage sponningen.
 • - Stalen ramen.
 • - Niet afwaterende dorpels.
 • - Te weinig ventilatie mogelijkheden.
 • - Het aanzicht van de woning mag niet aangetast worden.
 •  
 •  

HR++ DUBBEL GLAS IN HISTORISCH PANDEN EN MONUMENTEN:

De monumentencommissies in Nederland zijn nogal kritisch als het over glas-isolatie gaat. Zij willen dat het oorspronkelijke uiterlijk van het monument behouden blijft. Vroeger werden ondiepe glassponningen in kozijnen gemaakt, want er kwam een dunne glasplaat in die afgewerkt werd met een stopverfrand.                                                                                                               De ruimte van het enkele glas en de stopverf gebruiken voor het HR+ dubbel glas, afgewerkt met een opdek-glaslat, kan vaak niet door de aanwezigheid van weldorpels en bovendien gaat de monumentencommissies met deze aanpassing niet akkoord.

Er is een dun soort monumenten-isolatieglas verkrijgbaar, maar voor veel ramen en deuren is dit zelfs te dik. Bovendien is het duur en heeft het minder isolatiewaarde dan HR+(+).

Een oplossing is nieuwe ramen laten maken waarbij het HR+(+)dubbel glas van binnenuit geplaatst wordt, met geintegreerde tochtwering en aan de buitenzijde een schuin gefreesde glasaanslag die er hetzelfde uitziet als een stopverfrand.

Een tweede oplossing heeft Joosten Boxtel: Wij gebruiken uw bestaande ramen en na het plaatsen van het HR+(+) dubbel glas met speciale glaslatten/kruisroeden en een schilderbeurt ziet de buitenzijde er weer exact hetzelfde uit.

 • Voor dat doel hebben we dan ook een groot assortiment hardhouten gegronde glaslatten. Na zorgvuldige opmeting worden alle glaslatten en profielen vooraf in onze werkplaats op maat afgekort en de zaagkanten bijgegrond. Daardoor kunnen we efficienter werken en beperken we de overlast voor onze klanten.  
 •  
 • Door de kennis die wij in huis hebben en onze werkwijze durven wij gerust te stellen dat wij de beste glaszetters in de regio zijn op het gebied van na-isolatie.
 •  

 

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN NORMAAL / HR / HR+ / HR++ en HR+++ DUBBEL GLAS EN WAT LEVERT HET OP;

Alle dubbele beglazingen bestaan uit 2 ruiten met daar tussenin een afstandhouder van 6 mm tot 16 mm. Hoe breder de afstandhouder (tot 15 mm) des te beter de isolatiewaarde van het dubbel glas.  De glaszetter kan afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw raam of kozijn de maximale breedte van deze afstandhouder berekenen en soms zelfs vergroten met smallere of speciale glaslatten. Ook het dieper uitfrezen van de sponning bestaat tot de mogelijkheden, maar meer bewerkingen heeft een hogere prijs tot gevolg. Er zijn echter nog meer trucs om tot een hogere isolatiewaarde te komen. Wij kunnen u daarin adviseren, waarbij we de voorwaarden van de garantie  niet uit het oog verliezen.

Normaal dubbel glas bestaat uit 2 ruiten gewoon glas met een luchtgevulde spouw.

Bij HR dubbel glas wordt (voor de binnenruit) glas gebruikt voorzien van een transparante metaalcoating. Deze metaalcoating reflecteert de warmte terug naar binnen ( de eerste isolatiewinst).

Bij HR+ dubbele beglazing wordt ook de spouw tussen de ruiten nog voorzien van Argon gas in plaats van lucht (de tweede isolatiewinst). Dit gas heeft minder warmtegeleiding en zorgt daardoor voor nog minder warmteverlies aan de buitenruit.

HR++ dubbel glas = HR+ dubbel glas met een spouw van 14 of 15 mm of een smallere spouw gevuld met Kryptongas.  Hiermee heeft het isolerend glas een U- ofwel K- waarde bereikt van 1.2 of 1.1). Dit betekent in de praktijk, dat er zo weinig warmteverlies is dat de buitenruit nog nauwelijks, van binnenuit, opgewarmd wordt.

HR+++ dubbel glas bestaat uit 3 glasplaten (waarvan 2 stuks voorzien van een warmtereflecterende coating)  en 2 spouwen met Argongas gevuld. Als deze spouwen 15 mm zijn dan heeft uw een tripleglas met een K- of U- waarde van 0,6 

Het bewijst dat HR++(+) dubbel glas ook echt werkt, kunt u ook zien: In de ochtend, in het voor- en najaar, als het buiten koud en vochtig is, komt het voor dat het HR++(+) dubbel glas nog enkele uren, aan de buitenzijde, bedekt is met condens.  

                                                   

 • Gasbesparing ten opzichte van enkel glas:      zie www.milieucentraal.nl
 •  
 • - Voorzetraam                                           13 m3 gas per m2/per jaar
 • - Normaal dubbel glas (U-waarde 2.7)     13   "      "      "     "      "      " 
 • - HR+   dubbel glas ( U-waarde 1.3/1.6)   21   "      "      "     "      "      "                          
 • - HR++ dubbel glas (U-waarde 1.1)          23   "      "      "     "      "      "      
 • - HR+++ Triple glas ( U-waarde 0.5/0.9)   25   "      "      "     "      "      "                            

 

Op het moment levert het plaatsen van HR+(+) dubbel glas u een rendement op wat vergelijkbaar is met 6% rente op een spaarrekening !!!

 

IS HR+(+) DUBBEL GLAS IN DE SLAAPKAMERS / GEHELE VERDIEPING OF DE DAKKAPEL WEL ZINVOL ?

Heeft u vaak condens op de het enkel glas in de slaapkamers? Die natte ruiten zijn niet alleen lastig voor de doorkijk.....Het condenswater veroorzaakt ook natte onderdorpels en schimmel, slecht voor het schilderwerk en vaak de oorzaak van houtrot.    

Condens is ook een aanwijzing dat u warmte verliest! Ook al heeft u de verwarming van de slaapkamers nooit aan staan, Warme lucht stijgt op en de vertrekken op de bovenverdieping worden opgewarmd via de verdiepingsvloeren en het trapgat. Hoe minder warmte u door het gebruik van HR+(+)  dubbel glas in die vertrekken verliest, hoe minder de verwarmingsketel hoeft aan te slaan om de begane grond op de gewenste temperatuur te houden, daar zit de winst. 

Na-isolatie op een verdieping of in de dakkapel is ongeveer 10/15 % duurder als op de begane grond i.v.m. steigerkosten en klimwerk, maar het levert elk jaar weer energiewinst op. Tel daar het behoud van schilderwerk en de houtconstructie bij op, geen natte ruiten en dorpels meer + de waardevermeerdering van uw woning door het hogere energielabel. Dan heeft u het plaatje compleet en weet u waar u het voor doet.

 

In HR+(+) dubbel glas kunnen verschillende soorten glas verwerkt worden, naar gelang het gebruiksdoel:

- Privacy dubbel glas (met een soort gefigureerd of gestraald glas).

- Een of tweezijdig gelaagd dubbelglas (bescherming tegen persoonlijk letsel).

- Inbraakvertragend dubbelglas (met dikker gelaagd glas en meerdere lagen folie).

- Brandvertragend dubbel glas

- Geluidwerend dubbel glas. 

- Zonwerend dubbel glas.

- Zelfreinigend dubbel glas.

- Dakbeglazing (combinatie van gelaagd en zonwerend glas).

- Dubbel glas met geintegreerde horizontale zonwering.

 

Voor meer informatie en een afspraak: bel 06-47660644