Glasservice
Glasreparatie Joosten levert en plaatst alle soorten vlak glas.
Dubbel glas Wij plaatsen dubbel glas in elke deur, raam of kozijn.
Glas lijmen in ontwikkeling
Overig glas in ontwikkeling

HR+(+)Dubbel glas

Joosten glasservice plaatst alle soorten (HR++) dubbel glas, voorzetramen en Ducaton ventilatieroosters in nieuwe en bestaande woningen, kantoren, scholen, fabrieken en monumentale gebouwen. 

Het dubbel glas dat we vanaf 1980 verwerken, komt van Glasindustrie BenEvers bv zie http://www.benevers.nl Zij leveren dubbel glas van een hoge kwaliteit met 10 jaar garantie.

Wij plaatsen alle dubbele beglazingen volgens de NEN 3576 en de NPR 3577 en geven daarop 5 jaar garantie. Bovendien controleren wij of de houtconstructie en de scharnieren geschikt zijn voor het plaatsen van dubbel glas.  

Wij zijn het enigste bedrijf in de regio met een winkeldeur, waar u kunt binnen lopen en informatie kunt krijgen over de isolatiemogelijkheden voor uw woning.              

Subsidie HR++/HR+++ dubbel glas: 

In combinatie met een 2e energiebesparende maatregel kunt u vanaf 15-09-'16 tot 31-12-'18 weer subsidie op HR++/HR+++ dubbel glas krijgen.   Bovendien krijgt u een  BTW verlaging van 21% naar 6% op de loonkosten voor het plaatsen van het dubbel glas. Kijk voor de voorwaarden op http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing

 

Wij bieden een glas-isolatieoplossing voor elk type kozijn, raam of deur, ongeacht de leeftijd of bouwstijl van uw woning.

 • Waar andere glaszetbedrijven afhaken (omdat het geen standaard werk is) begint voor ons de uitdaging. Waar hebben wij dè oplossing voor:
 •  
 • - Ramen en kozijnen die niet gemaakt zijn voor dubbel glas.
 • - Te ondiepe of te lage sponningen.
 • - Stalen ramen.
 • - Niet afwaterende dorpels.
 • - Het aanzicht van de woning mag niet te veel aangetast worden.
 • - Te weinig ventilatiemogelijkheden.....
 •  

Voor al die problemen hebben of bedenken wij een glasisolatie-oplossing met de hoogst haalbare energiebesparing en 10 jaar garantie.  

 • Voor dat doel hebben we dan ook een groot assortiment hardhouten gegronde glaslatten en aluminium profielen. Na zorgvuldige opmeting worden alle glaslatten en profielen vooraf in onze werkplaats op maat afgekort en de zaagkanten bijgegrond. Daardoor kunnen we efficienter werken en beperken we de overlast voor onze klanten.  
 •  
 • Door de kennis die wij in huis hebben en onze werkwijze durven wij gerust te stellen dat wij de beste glaszetters in de regio zijn op het gebied van na-isolatie.

SCREENLINE / SHADE: JALOUZIE OF PLISSEE TUSSEN DE RUITEN VAN HET DUBBEL GLAS.

Bekijk het monster en laat u voorlichting in onze winkel.

 

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN NORMAAL / HR / HR+ / HR++ en HR+++ DUBBEL GLAS EN WAT LEVERT HET OP;

Alle dubbele beglazingen bestaan uit 2 ruiten met daar tussenin een afstandhouder van 6 mm tot 16 mm. Hoe breder de afstandhouder des te beter de isolatiewaarde (tot 15 mm) van het dubbel glas.  Een goede glaszetter kan afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw raam of kozijn de maximale breedte van deze afstandhouder berekenen. Een vakman gebruikt om deze maximale spouwbreedte te realiseren zelfs smallere of speciale glaslatten. Ook het dieper uitfrezen van de sponning bestaat tot de mogelijkheden, maar meer bewerkingen heeft een hogere prijs tot gevolg. Er zijn echter nog meer trucs om tot een hogere isolatiewaarde te komen. Wij kunnen u daarin adviseren, waarbij we de voorwaarden van de garantie  niet uit het oog verliezen.

Normaal dubbel glas bestaat uit 2 ruiten gewoon glas met een luchtgevulde spouw.

Bij HR dubbel glas wordt (voor de binnenruit) glas gebruikt voorzien van een transparante metaalcoating. Deze metaalcoating reflecteert de warmte terug naar binnen ( de eerste isolatiewinst).

Bij HR+ dubbele beglazing wordt ook de spouw tussen de ruiten nog voorzien van Argon gas in plaats van lucht (de tweede isolatiewinst). Dit gas heeft minder warmtegeleiding en zorgt daardoor voor nog minder warmteverlies aan de buitenruit.

HR++ dubbel glas = HR+ dubbel glas met een spouw van 14 of 15 mm.  Hiermee heeft het isolerend glas een U- ofwel K- waarde bereikt van 1.2 of 1.1). Dit betekent in de praktijk, dat er zo weinig warmteverlies is dat de buitenruit nog nauwelijks, van binnenuit, opgewarmd wordt.

HR+++ dubbel glas bestaat uit 3 glasplaten (waarvan 2 stuks voorzien van een warmtereflecterende coating)  en 2 spouwen van 15 mm met argon gevuld. Dan heeft u een isolerend glas met een K- of U- waarde van 0,6 (maximaal haalbare).

Maar let op !!!!! Als de maximale spouwbreedtes bij dit Triple glas verminderd worden, betaald u toch de hoofdprijs, maar heeft u minder isolatiewaarde.

Het bewijst dat HR++(+) dubbel glas ook echt werkt, kunt u ook zien: In de ochtend, in het voor- en najaar, als het koud en vochtig is (en de thermostaat nog in de nachtstand staat), gebeurt het ooit dat het HR++(+) dubbel glas nog een uur aan de buitenzijde bedekt is met condens.  

                                                   

 • Gasbesparing ten opzichte van enkel glas:      zie www.milieucentraal.nl
 •  
 • - Voorzetraam                                                13 m3 gas per m2/per jaar
 • - Normaal dubbel glas (U-waarde 2.7)     13   "      "      "     "      "      " 
 • - HR+   dubbel glas ( U-waarde 1.3/1.6)   21   "      "      "     "      "      "                          
 • - HR++ dubbel glas (U-waarde 1.1)          23   "      "      "     "      "      "      
 • - HR+++ Triple glas ( U-waarde 0.5/0.9)  25   "      "      "     "      "      "                            

Door verminderde woningbouw en overproductie van de glasfabrikanten is dubbel glas de laatste jaren goedkoper geworden. Ook het prijsverschil tussen gewoon dubbel glas en HR+(+) dubbel glas is nog maar enkele Euro's. Dat is goed nieuws voor u, want in combinatie met de lage rente wordt de terugverdientijd aanzienlijk verkort.

Op het moment levert het plaatsen van HR+(+) dubbel glas u een rendement op wat vergelijkbaar is met 6% rente op een spaarrekening !!!

 

IS HR+(+) DUBBEL GLAS IN DE SLAAPKAMERS / GEHELE VERDIEPING OF DE DAKKAPEL WEL ZINVOL ?

Heeft u vaak condens op de het enkel glas in de slaapkamers? Die natte ruiten zijn niet alleen lastig voor de doorkijk.....Het condenswater veroorzaakt ook natte onderdorpels en schimmel, slecht voor uw schilderwerk en vaak de oorzaak van houtrot.    

Condens is ook een aanwijzing dat u warmte verliest! Ook al heeft u de verwarming van de slaapkamers nooit aan staan, Warme lucht stijgt op en de vertrekken op de bovenverdieping worden opgewarmd via de verdiepingsvloeren en het trapgat. Hoe minder warmte u door het gebruik van HR+(+)  dubbel glas in die vertrekken verliest, hoe minder de verwarmingsketel hoeft aan te slaan om de begane grond op de gewenste temperatuur te houden, daar zit de winst. 

Na-isolatie op een verdieping of in de dakkapel is ongeveer 10/15 % duurder als op de begane grond i.v.m. steigerkosten en klimwerk, maar het levert elk jaar weer energiewinst op. Tel daar het behoud van schilderwerk en de houtconstructie bij op, geen natte ruiten en dorpels meer + de waardevermeerdering van uw woning door het hogere energielabel. Dan heeft u het plaatje compleet en weet u waar u het voor doet.

Veel gezinnen hebben de de draairamen van de slaapkamers ook in de koude jaargetijden open staan om de condens van het enkel glas te laten verdampen. Het is even wennen, maar dat is met HR+(+) dubbel glas niet meer nodig. 's Nachts ventileren, 's morgens de ramen een uurtje open en daarna de ramen dicht. Zo houd een frisse slaapkamer en bespaart u energie.

 

In HR+ dubbel glas kunnen verschillende soorten glas verwerkt worden, naar gelang het gebruiksdoel:

- Privacy dubbel glas (met een soort gefigureerd of gestraald glas).

- Een of tweezijdig gelaagd dubbelglas (bescherming tegen persoonlijk letsel).

- Inbraakvertragend dubbelglas (met dikker gelaagd glas en meerdere lagen folie).

- Brandvertragend dubbel glas

- Geluidwerend dubbel glas. 

- Zonwerend dubbel glas.

- Zelfreinigend dubbel glas.

- Dakbeglazing (combinatie van gelaagd en zonwerend glas)

Voor meer informatie en een afspraak: bel 06-47660644