Glasservice
Glasreparatie Joosten levert en plaatst alle soorten vlak glas.
Dubbel glas Wij plaatsen dubbel glas in elke deur, raam of kozijn.
Glas lijmen in ontwikkeling
Overig glas in ontwikkeling

HR++(+)Dubbel glas

Joosten glasservice plaatst alle soorten isolatie glas en voorzetramen in nieuwe en bestaande woningen, kantoren, scholen, fabrieken, boerderijen en monumentale  gebouwen. 

Het isolatie glas dat we vanaf 1980 verwerken, komt van Glasindustrie BenEvers bv zie  http://www.benevers.nl   Zij leveren dubbel glas van een hoge kwaliteit met 10 jaar garantie.

Wij plaatsen alle isolerende beglazingen volgens de NEN 3576 en de NPR 3577. Wij controleren ook of de constructie en de scharnieren geschikt zijn voor het plaatsen van dubbel glas.  

Subsidie ​​HR++/HR+++ dubbel glas: 

Kijk voor isolatie-subsidies op: http://www.rvo.nl/subsidies  . Op het plaatsen van dubbel glas krijgt u een BTW verlaging van 21% naar 9% op de loonkosten.

 

Wij bieden een glas-isolatieoplossing voor elk type kozijn, raam van de deur, de leeftijd van bouwstijl van uw woning.

 • Waar andere glaszetbedrijven afhaken (omdat het geen standaard werk is) begint voor ons de uitdaging. 
 • Waar hebben wij een oplossing voor:
 •  
 • - Ramen en kozijnen die niet gemaakt zijn voor dubbel glas.
 • - Te ondiepe of te lage sponningen.
 • - Isoleren van stalen ramen.
 • - Niet afwaterende dorpels.
 • - Te weinig ventilatie mogelijkheden.
 • - Ramen en deuren met stopverf.
 • -   Welstand die lasten heeft.
 • - Monumenten, het aanzicht van de woning mag niet beschadigd worden.
 •  
 •  

HR++ DUBBEL GLAS IN HISTORISCHE PANDEN EN MONUMENTEN:

De monumentencommissies in Nederland zijn nogal kritisch over glasisolatie in historische panden. Vroeger werd de beglazing afgewerkt met een stopverfrand. De monumentencommissies vinden die stopverfrand belangrijk. Wij hebben een alternatief....

Een oplossing is ramen laten waarbij het HR+(+)dubbel glas van binnenuit geplaatst wordt, met geintegreerde tochtwering en aan de zijde buiten een schuin gefreesde glasaanslag die er hetzelfde lijkt als een stopverfrand. 

Een tweede oplossing heeft Joosten Boxtel: Wij gebruiken uw bestaande ramen en na het plaatsen van het HR+(+) dubbel glas met speciale glaslatten/kruisroeden en een schilderbeurt ziet de buitenzijde er weer exact hetzelfde uit.

 • Voor dat doel hebben we een groot assortiment hardhouten gegronde glaslatten. Na zorgvuldige opmeting worden alle glaslatten en profielen vooraf in onze werkplaats op maat afgekort en de zaagkanten bijgegrond. We kunnen werken voor onze klanten  
 •  
 • D oor de kennis die wij in het huis hebben en onze werkwijze durven wij gerust stellen dat wij de beste glaszetters in de regio zijn op het gebied van na-isolatie.
 •  

 

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN NORMAAL / HR / HR+ / HR++ en HR+++ DUBBEL GLAS EN WAT LEVERT HET OP;

Alle dubbele beglazingen bestaan ​​uit 2 ruiten met daar tussenin een afstandhouder (spouw) van 6 mm tot 16 mm. Hoe verwijderd de afstandhouder (tot 15 mm) des te betere isolatiewaarde van het dubbel glas . afhankelijk van de sponningdiepte van  uw raam van kozijn kunnen onze glaszetters de maximale breedte van deze afstandhouder berekenen en soms zelfs vergroten met speciale glaslatten. Ook het dieper uitdiepen van de diepte bestaat tot de mogelijkheden en er zijn nog meer trucs om tot een grotere isolatiewaarde te komen. Wij kunnen u adviseren.

Normaal dubbel glas bestaat uit 2 ruiten gewoon glas met een luchtgevulde spouw.

Bij HR dubbel glas wordt glas gebruikt voorzien van een transparante metaalcoating. Deze metaalcoating reflecteert de warmte terug naar binnen ( de eerste isolatiewinst).

Bij HR+ dubbele beglazing wordt ook de spouw tussen de ruiten nog voorzien van Argon gas in plaats van lucht (de tweede isolatiewinst). Dit gas heeft minder warmtegeleiding en zorgt voor nog minder warmteverlies aan de buitenruit.

HR++ dubbel glas = HR+ dubbel glas met een spouw van 14 van 15 mm Dit heeft het isolerend glas een U- ofwel K-waarde bereikt van 1.2 van 1.1 . Dit in de praktijk, dat er zo weinig warmteverlies is dat de buitenruit nog nauwelijks, van binnenuit, opgewarmd wordt.

HR+++ glas ofwel triple glas bestaat uit 3 glasplaten (waarvan 2 stuks voorzien van een warmtereflecterende coating) en 2 spouwen met Argongas gevuld. uitgevoerd is dit isolatieglas te dik voor bestaande sponningen, maar als u toch aan niewe kozijnen toe bent ! U kunt 30 m3 gas besparen per jaar/m2. 

  

Het bewijs dat HR++(+) dubbel glas ook echt werkt, kunt u ook zien: In de ochtend, in het voor- en najaar, als het buiten koud en vochtig is, komt het voor dat het HR++(+) dubbel glas nog enkele uren, aan de buitenzijde, is bedekt met condens.  

                                                   

 • Gasbesparing ten opzichte van enkel glas: zie  www.milieucentraal.nl
 •  
 • - Voorzetraam 13 m3 gas per m2/per jaar
 • - Normaal dubbel glas (U-waarde 2.7) 13 " " " " " " 
 • - HR+ dubbel glas ( U-waarde 1.3/1.6) 21 " " " " " "                          
 • - HR++ dubbel glas (U-waarde 1.1) 23 " " " " " "      
 • - HR+++ Triple glas ( U-waarde 0.5/0.9) 30 " " " " " "                            

 

Op het moment levert het plaatsen van HR+(+) dubbel glas u een rendement op wat is voltooid 6% rente op een spaarrekening !!!

 

IS HR+(+) DUBBEL GLAS IN DE SLAAPKAMERS / GEHELE VERDIEPING VAN DE DAKKAPEL WEL ZINVOL ?

Heeft u vaak condens op het enkel glas in de slaapkamers? Die natte ruiten zijn niet alleen lastig voor de doorkijk.....Het condenswater veroorzaakt ook nattedorpels en schimmel, slecht voor het schilderwerk en vaak de oorzaak van houtrot.    

Condens  is ook een aanwijzing die u ontvangt! Ook heeft u de verwarming van de slaapkamers nooit aan staan, Warme lucht stijgen op en de vertrekken op de bovenverdiepingen via de verdiepingsvloeren en het trapgat. Hoe minder warmte door u het gebruik van HR+(+) dubbel glas in die vertrekken, hoe minder de verwarmingsketel om te slaan om de grond op de temperatuur te houden, daar zit de winst. 

N a-isolatie op een verdieping van in de dakkapel is ongeveer 10/15 % duurder als op de begane grond ivm steigerkosten en klimwerk, maar het levert elk jaar weer energiewinst op. Tel daar het behoud van schilderwerk en de houtconstructie bij op, geen natte constructie van schilderwerk en dorpels meer waarde + de vermeerdering van uw woning door het hoger energielabel. Dan heeft u het plaatje compleet en weet u waar u het voor doet.

 

In HR+(+) glas kunnen verschillende soorten glas dubbel verwerkt worden, naar gelang het gebruiksdoel:

- Privacy dubbel glas (met een soort gefigureerd of gestraald glas).

- Een van tweezijdig gelaagd dubbelglas (bescherming tegen persoonlijk letsel).

- Inbraakvertragend dubbelglas (met dikker gelaagd glas en meer lagen folie).

- Brandvertragend dubbel glas

- Geluidwerend dubbel glas. 

- Zonwerend dubbel glas.

- Zelfreinigend dubbel glas.

- Dakbeglazing (combinatie van gelaagd en zonwerend glas).

- Dubbel glas met geintegreerde horizontale zonwering.

 

Voor meer informatie en een afspraak: bel 06-47660644