HR++ / HR+++ glas

Joosten glasservice plaatst alle soorten hoogrendements isolatie glas en voorzetramen in nieuwe en bestaande woningen, kantoren, scholen, fabrieken, boerderijen en monumentale gebouwen. 

Vanaf 1980 verwerken wij hoge kwaliteit isolatie glas met 10 jaar garantie van Glasindustrie BenEvers B.V. Wij plaatsen alle isolerende beglazingen volgens de NEN 3576 en de NPR 3577. Bovendien controleren wij of de houtconstructie en de scharnieren geschikt zijn voor het plaatsen van dubbel glas.

Subsidie HR++/HR+++ dubbel glas

Informatie over isolatie-subsidies: rvo.nl/subsidies.

Op het plaatsen van dubbel glas krijgt u een BTW verlaging van 21% naar 9% op de loonkosten. Wij bieden een glasisolatie oplossing voor elk type kozijn, raam of deur, ongeacht de leeftijd of bouwstijl van uw woning. Waar andere glaszetbedrijven afhaken (omdat het geen standaard werk is) begint voor ons de uitdaging.

Wij bieden een oplossing voor

  • Ramen en kozijnen die niet gemaakt zijn voor dubbel glas;
  • Te ondiepe of te lage sponningen;
  • Isoleren van stalen ramen;
  • Niet afwaterende dorpels;
  • Te weinig ventilatie mogelijkheden;
  • Ramen en deuren met  stopverf;
  • Welstand die bezwaren heeft;
  • Monumenten, het aanzicht van de woning mag niet aangetast worden.

HR++ Dubbel glas in historisch panden en monumenten

De monumentencommissies in Nederland zijn nogal kritisch als het over glasisolatie gaat. Vroeger bestond de beglazing uit een dunne glasplaat, die afgewerkt werd met een stopverfrand. Valt stopverfrand weg valt bij glasisolatie dan gaat de monumentencommissies meestal niet akkoord. Maar… wij hebben een oplossing!

Er is ook een dun soort monumenten-isolatieglas verkrijgbaar, maar voor veel ramen en deuren is dit zelfs te dik. Bovendien is het duur en is de isolatiewaarde minimaal. De oplossing is nieuwe ramen laten maken waarbij het HR+(+)dubbel glas van binnenuit geplaatst wordt, met geïntegreerde tochtwering en aan de buitenzijde een schuin gefreesde glasaanslag die er hetzelfde uitziet als een stopverfrand.

Tweede oplossing heeft Joosten Boxtel: wij gebruiken uw bestaande ramen en na het plaatsen van het HR+(+) dubbel glas met speciale glaslatten/kruisroeden en een schilderbeurt ziet de buitenzijde er weer exact hetzelfde uit.

  • Voor dat doel hebben we dan ook een groot assortiment hardhouten gegronde glaslatten. Na zorgvuldige opmeting worden alle glaslatten en profielen vooraf in onze werkplaats op maat afgekort en de zaagkanten bij- gegrond. Daardoor kunnen we efficiënter werken en beperken we de overlast voor onze klanten.
  • Door de kennis die wij in huis hebben en onze werkwijze durven wij gerust te stellen dat wij de beste glaszetters in de regio zijn op het gebied van na-isolatie.

Het verschil tussen standaard  / HR / HR+ / HR++ en HR+++ dubbel glas

Alle dubbele beglazingen bestaan uit 2 ruiten met daar tussenin een afstandhouder (spouw) van 6 mm tot 16 mm. Hoe breder de afstandhouder (tot 15 mm) des te beter de isolatiewaarde van het dubbel glas.  Afhankelijk van de  sponningdiepte van uw raam of kozijn kunnen onze glaszetters de maximale breedte van deze afstandhouder berekenen en soms zelfs vergroten met  speciale glaslatten. Ook het dieper uitfrezen van de sponningdiepte bestaat tot de mogelijkheden en er zijn nog meer trucs om tot een hogere isolatiewaarde te komen. Wij kunnen u daarin adviseren.

Standaard dubbel glas bestaat uit 2 ruiten gewoon glas met een luchtgevulde spouw.

Bij HR dubbel glas wordt (voor de binnenruit) glas gebruikt voorzien van een transparante metaalcoating. Deze metaalcoating reflecteert de warmte terug naar binnen ( de eerste isolatiewinst).

Bij HR+ dubbele beglazing wordt ook de spouw tussen de ruiten nog voorzien van Argon gas in plaats van lucht (de tweede isolatiewinst). Dit gas heeft minder warmtegeleiding en zorgt daardoor voor nog minder warmteverlies aan de buitenruit.

HR++ dubbel glas = HR+ dubbel glas met een spouw van 14 of 15 mm  Hiermee heeft het isolerend glas een U- ofwel K- waarde bereikt van 1.2 of 1.1. Dit betekent in de praktijk, dat er zo weinig warmteverlies is dat de buitenruit nog nauwelijks, van binnenuit, opgewarmd wordt.

HR+++ glas  ofwel triple glas bestaat uit 3 glasplaten (waarvan 2 stuks voorzien van een warmte reflecterende coating)  en 2 spouwen met Argongas gevuld. Meestal is dit isolatieglas te dik voor bestaande sponningen, maar als u toch aan niewe kozijnen toe bent !  U kunt  er 30 m3 gas mee besparen per jaar/m2.

Het bewijst dat HR++(+) dubbel glas ook echt werkt, kunt u ook zien: In de ochtend, in het voor- en najaar, als het buiten koud en vochtig is, komt het voor dat het HR++(+) dubbel glas nog enkele uren, aan de buitenzijde, bedekt is met condens.

Gasbesparing ten opzichte van enkel glas:      zie www.milieucentraal.nl

Voorzetraam 13 m3 gas per m2/per jaar
Normaal dubbel glas (U-waarde 2.7) 13 m3 gas per m2/per jaar
HR+ dubbel glas (U-waarde 1.3/1.6) 21 m3 gas per m2/per jaar
HR++ dubbel glas (U-waarde 1.1) 23 m3 gas per m2/per jaar
HR+++ Triple glas (U-waarde 0.5/0.9) 30 m3 gas per m2/per jaar

Op het moment levert het plaatsen van HR+(+) dubbel glas u een rendement op wat vergelijkbaar is met 6% rente op een spaarrekening !!!

Is HR+(+) dubbel glas in de slaapkamer/gehele verdieping of dakkapel wel zinvol?

Heeft u vaak condens op de het enkel glas in de slaapkamers? Die natte ruiten zijn niet alleen lastig voor de doorkijk. Het condenswater veroorzaakt ook natte onderdorpels en schimmel, slecht voor het schilderwerk en vaak de oorzaak van houtrot.

Condens is ook een aanwijzing dat u warmte verliest! Ook al heeft u de verwarming van de slaapkamers nooit aan staan, Warme lucht stijgt op en de vertrekken op de bovenverdieping worden opgewarmd via de verdiepingsvloeren en het trapgat. Hoe minder warmte u door het gebruik van HR+(+)  dubbel glas in die vertrekken verliest, hoe minder de verwarmingsketel hoeft aan te slaan om de begane grond op de gewenste temperatuur te houden, daar zit de winst.

Na isolatie op een verdieping of in de dakkapel is ongeveer 10/15 % duurder als op de begane grond i.v.m. steigerkosten en klimwerk, maar het levert elk jaar weer energiewinst op. Tel daar het behoud van schilderwerk en de houtconstructie bij op, geen natte ruiten en dorpels meer + de waardevermeerdering van uw woning door het hogere energielabel. Dan heeft u het plaatje compleet en weet u waar u het voor doet.

In HR+(+) dubbel glas kunnen verschillende soorten glas verwerkt worden, naar gelang het gebruiksdoel

  • Privacy dubbel glas (met een soort gefigureerd of gestraald glas);
  • Een of tweezijdig gelaagd dubbelglas (bescherming tegen persoonlijk letsel);
  • Inbraak vertragend dubbelglas (met dikker gelaagd glas en meerdere lagen folie);
  • Brandvertragend dubbel glas;
  • Geluidwerend dubbel glas;
  • Zonwerend dubbel glas;
  • Zelfreinigend dubbel glas;
  • Dakbeglazing (combinatie van gelaagd en zonwerend glas);
  • Dubbel glas met geïntegreerde horizontale zonwering.